TANRI’DAN BIR ARMAGAN

Yazdır Yazdır 

Daha fazla okuyorum ve daha az toz aliyorum. Avluda oturuyorum ve bahçedeki yabani otlara sinirlenmeden manzaraya hayran oluyorum.

Ailem ve arkadaslarim ile daha fazla zaman harciyorum ve daha az çalisiyorum. Her mümkün oldugunda, hayat, katlanmak için degil, tat almak için bir deneyimler modeli olmali. Simdi bu anlari farketmeye çalisiyorum ve onlari seviyorum.

Herhangi bir sey biriktirmiyorum/saklamiyorum ; Çin ve kristal porselenlerimizi her özel olay için kullaniyoruz, örnegin bir gram zayiflamak, veya ilk Amaryllis çiçeginin açilmasi.

Markete giderken en güzel ceketimi giyiyorum. Teorim su, eger zengin görünürsem küçük bir bakkal torbasi için $28.49 ödeyebilirim.

En iyi parfümümü özel partiler için saklamiyorum, onu hirdavat dükkanindaki tezgahtarlar ve bankadaki veznedarlar için sürüyorum.

“Bir gün” ve “o günlerden biri” benim sözlügümde yok ; eger görülmeye veya isitilmeye veya yapilmaya degerse, onu simdi görmek ve isitmek ve yapmak isterim.

Yarin burada olmayacaklarini bilseler baskalarinin ne yapacaklarindan emin degilim, hepimize bu bahsedildi.

Onlarin aile üyelerini ve birkaç yakin arkadaslarini çagirmis olacaklarini düsünüyorum. Onlar özür dilemek için birkaç eski arkadaslarini çagirabilirlerdi ve geçmis tartismalari tatliya baglarlardi.

Onlarin Çin yemegi veya en çok sevdikleri yemekler neyse, onu yemeleri için disariya çikmis olacaklarini düsünmeyi severim.

Tahmin ediyorum ; asla bilemem.

Eger zamanimin sinirli oldugunu bilseydim, beni kizdiracak olan seyler tamamlanmadan kalmis olan bu küçük seylerdir. Kizginlik çünkü o günlerden birinde yazmaya niyet ettigim bazi mektuplari yazmadim. Kizginlik ve üzüntü çünkü, kocama ve anne babama onlari gerçekten ne kadar çok sevdigimi yeteri kadar söylemedim. Yasamlarimiza kahkaha getirecek ve parildatacak hiçbir seyi ertelememeye, onlara engel olmamaya veya onlari saklamamaya çabaliyorum.

Ve her sabah gözlerimi açtigimda, kendime bugünün özel oldugunu söylüyorum. Her gün, her dakika, her nefes gerçekten Tanri’dan bir armagandir.

83 yasinda biri.